Caja Cazemier Coaching

Jongerencoaching Caja Cazemier Coaching

Jongerencoaching Friesland voor jongeren van 12 tot 21

contact@cajacazemiercoaching.nl

058 - 215 4017 / 06 - 2248 2792


Caja Cazemier

jeugdboekenschrijfster en jongerencoach

Caja Cazemier schrijft psychologische jeugdromans. Al meer dan 30 jaar verdiept ze zich in de leefwereld van jongeren, eerst twaalf jaar lang als docent en mentor in het voortgezet onderwijs, later als schrijfster.


Caja Cazemier heeft ruim 40 jeugdboeken geschreven, bijvoorbeeld De grote survivalgids voor brugklas en puberteit, Verboden terrein, #selfie en Offline. In 2008 won ze de Prijs van de Jonge Jury voor haar boek Vamp, en ze heeft verschillende nominaties op haar naam staan. In al haar boeken staan puberproblemen centraal. Zie ook www.cajacazemier.nl


Wilt u meer weten over Caja Cazemier? Kijk en luister naar dit interview in het programma Zwart Wit op www.podium.tv dat op 18 september 2015 werd uitgezonden. Vanaf 14:10 minuten gaat het over het coachen: hoe ik dat zie en hoe ik werk.


Caja Cazemier beschrijft in haar boeken problemen die heel herkenbaar zijn voor jongeren. (Richard Thiel op www.kjoek.nl)

Het is de sterkte van deze schrijfster dat ze in de huid van jonge mensen kruipt en hun gevoelens oprecht weet te vertolken. (Miet Declercq op www.pluizer.be)

De lezer is getuige van de psychologische ontwikkeling van de karakters. Die karakters reiken de lezer meerdere beelden en inzichten aan, waar hij zelfs als het boek uit is, nog over na kan denken. (Kim Kleine, essay i.h.k.v. master Jeugdliteratuur aan Tilburg University, 2015)

Coachingspraktijk voor jongeren in Friesland

Caja Cazemier heeft de post-HBO registeropleiding tot pubercoach gedaan bij opleidingsinstituut BGL. Deze opleiding is erkend en ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In 2015 is ze een eigen coachingspraktijk voor jongeren begonnen. Caja Cazemier is moeder van drie volwassen kinderen.

« Terug naar Home-pagina