Jongerencoaching Friesland voor jongeren van 12 tot 21

contact@cajacazemiercoaching.nl

058 - 215 4017 / 06 - 2248 2792


Geen stress

15 mei 2021


Wat is je winst als je je tijd goed indeelt?

  •   Je vrije tijd komt niet in gevaar.
  •   Je schoolwerk krijg je op tijd af.
  •   Je loopt niet zo te stressen.
  •   Je bereikt eerder je doelen.

Goed plannen is voor de meesten van jullie iets wat je moet leren: jij gaat de baas worden over je eigen tijd. Maar hoe doe je dat?

Stap 1

Maak een lijst van dingen die je allemaal wilt doen op lange termijn, bijvoorbeeld tot aan de volgende vakantie of tot het volgende rapport. Denk aan schoolwerk dat meer tijd kost: een boek lezen, een werkstuk maken. Schrijf ook je sport en hobby’s of baantje op.

Stap 2

Pak vier kleurenstiften om te markeren of doe dit op je computer. Markeer de dingen die echt moeten met de opvallendste kleur. Markeer met een andere kleur de dingen die je zelf belangrijk vindt. Geef met een derde kleur aan welke dingen nú, metéén moeten, en met een vierde welke wat meer tijd nodig hebben.

Stap 3

Plan daarna op kortere termijn: per week, en vervolgens per dag, vandaag. Maak een overzicht van wat moet gebeuren en vermeldt erbij hoeveel tijd je nodig denkt te hebben. Bepaal hoe belangrijk dat alles is. Belangrijke dingen plan je eerst. Je vrije tijd deel je natuurlijk ook in. En vergeet niet vooruit te denken: wat moet ik nu al doen aan mijn werk op lange termijn?

En dan aan het werk!


Deel dit blog op Facebook


« Bekijk alle blogs voor jongeren